Graag wil ik mijn twee doelstellingen onder uw aandacht brengen

Doelstelling 1 Toename toeristen en belangstellenden naar Maassluis
Wij willen het toerisme in Maassluis en de belangstelling voor onze mooie stad naar een hoger niveau tillen. Er zijn al rondleidingen in Maassluis die door vrijwilligers aan toeristen en belangstellenden worden gegeven (o.a. door gidsen van de Historische Vereniging Maassluis). Dit is natuurlijk een goede zaak,  maar ik denk dit nog interessanter te maken. Zo hebben ik het idee dat ik op een aanvullende manier nog meer over Maassluis kan laten zien en kan vertellen. Ik wil daarom een extra dimensie gaan geven aan het rondleiden van toeristen en belangstellenden voor het bezichtigen van ons mooie Maassluis, door gebruik te gaan maken van een rondvaartboot. Ik wil me dan ook hard gaan maken om rondvaarten in en vanuit het centrum van Maassluis aan te gaan bieden. We hebben inmiddels via media kunnen vernemen dat de “Monstersche” Sluis in de toekomst zal worden geopend (verwachting aanvang restauratie eind 2017 en open voor pleziervaart medio 2018). En dit zal dan nog meer mogelijkheden bieden om Maassluis te kunnen laten zien en te laten beleven, dit vanuit een ander perspectief (vanaf het water).

Doelstelling 2 Maatschappelijke belang/betrokkenheid
Ik wil met mijn plan ook een maatschappelijk belang dienen. Hier ben ik over in gesprek gegaan met diverse zorginstellingen. Ik wil in samenwerking met deze zorginstellingen jongeren met o.a. gedragsproblemen inzetten bij het onderhoud en instandhouding van de Maassluise rondvaartboot DE Slakkenvaart. Deze jongeren worden door mij (vakbekwaam Jongerenwerker) en de verschillende zorginstellingen hierin begeleid.

De Rondvaartboot
Uiteraard wil en zal ik me onderscheiden met de boot t.o.v. andere, voornamelijk commerciële, rondvaartaanbieders. Mijn boot moet bij een ieder de indruk wekken dat dit onze Maassluise rondvaartboot is. Laagdrempelig en een ieder moet zich er als gast op voelen en niet als passagier.

De boot heb ik de volgende uiterlijke kenmerken gegeven
De romp van de boot is boven de waterlijn rondom geschilderd in de kleur en op dek in de kleur wit de kleuren van Maassluis.

  • De boot is voorzien van een zonneluifel (hierop is ruimte voor de sponsors).
  • De boot is voorzien van gevulde bloemenbakken met daarin vrolijke gekleurde bloeiende bloemplanten (denk hierbij aan boten zoals deze ook varen tijdens het Varend Corso).

Wat is er allemaal gebeurd

  • Ik heb in 2015 de boot (type boot, platbodem,trekschuit type Friesche Snick) aangekocht met hulp van een donateur.
    In week 35 (2015) is de boot opgehaald in Zwolle en afgeleverd door een transporteur op het buitenterrein van een plaatselijk autobedrijf bij Felix Autobedrijf te Maassluis.
  • Ik hebben bij de Gemeente Maassluis een vergunning voor een ligplaats aangevraagd. Na goedkeuring op onze aanvraag voor een ligplaats, wordt deze voorlopig nabij de “Lijndraaiersbrug” afgemeerd en heb ik de goedkeuring gekregen gasten op en af te mogen laten stappen, aldaar bij de passanten plek.
  • Zodra de “Monstersche” Sluis opengaat voor de pleziervaart, en daarmee ook de Lijndraaiersbrug en Wagenbrug dagelijks op bepaalde tijden opengaat voor vaarverkeer, zal er een vergunning voor een ligplaats c.q. op- en afstapplaats in de nabijheid van de Wagenbrug (Markt, Maassluis) worden aangevraagd.

Wij bedanken onze donateurs: De Haas Maassluis, Powerpoort, GSS Marine Service, Ommering complete constructions, Staelduinsebos groenspecialisten, Autogarage Felix, Extergo, de heer & mevrouw Santvliet en André Santvliet

Met vriendelijke groet,

Logo-115px-wit zeeblauw

Rondvaartboot De Slakkenvaart
Ronald van Santvliet (schipper)
en Vakbekwaam Medewerker Maatschappelijke Zorgbegeleider Jongeren

Noordvliet 3a
3142 CH Maassluis
T 06 – 550 50 977